Arhiv novic 24.01.2023

NOVA MINIMALNA URNA POSTAVKA ZA ŠTUDENTSKO DELO: Veljati je začela v soboto

Regional 24.01.2023
V soboto je začela veljati nova višina minimalne bruto postavke za študentsko delo. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je namreč v petkovem Uradnem listu objavilo nov znesek najnižje bruto urne postavke za začasno in… »

Policisti o skokovitem porastu beguncev k nam

Zurnal24 24.01.2023
V zadnjih nekaj mesecih je policija v tej statistiki zabeležila tudi povečano število državljanov Rusije. Policija je lani obravnavala 32.042 nezakonitih prehodov državne meje, kar je več kot trikrat toliko kot v letu pred tem, ko so jih skupaj… »

Celjski kriminalisti razbili kriminalno združbo

Slovenske novice 24.01.2023
V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve 40. kaznivih dejanj. Celjski kriminalisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, zaključili… »

Pogrešano Anno Trach našli

Primorske 24.01.2023
Policija je preklicala iskanje pogrešane ukrajinske državljanke Anne Trach. S Policijske uprave Koper so sporočili, da so jo našli ponoči, 39-letnica pa je v dobrem zdravstvenem stanju. POSTOJNA > Pogrešana je bila od 20. januarja, ko je je… »

FOTO: Prepoznate tatova goriva?

Necenzurirano 24.01.2023
Sivi volkswagen passat z opremo R line je avtomobil, v katerem sta bila opažena tatova. Trebanjski policisti preiskujejo več primerov tatvin goriva na bencinskih servisih na območju Trebnjega. V vseh primerih se je storilec na kraj kaznivega dejanja… »

ZDRAVSTVENA BLAGAJNA S 133 MILIJONI PRIMANJKLJAJA: Izpraznili so jo bolniški staleži, dvig plač v zdravstvu in inflacija…

Regional 24.01.2023
ZZZS je lani nemoteno financiral pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, a s primanjkljajem v višini okoli 133 milijonov evrov, ki ga je pokril z lastnimi viri iz presežkov minulih let. Letos ob negotovih razmerah poslovanja načrtujejo… »

Skupina Wagner na robu propada?

SiolNET 24.01.2023
Po navedbah ruske nevladne organizacije Russia Behind Bars je več deset tisoč borcev skupine Wagner, rekrutiranih za boj v Ukrajini, izginilo ali umrlo. Čeprav je skupina Wagner v zadnjih mesecih rekrutirala približno 50 tisoč borcev, vključno s… »

Miodrag Đorđević imenovan za predsednika vrhovnega sodišča

SiolNET 24.01.2023
DZ je na današnji seji s 53 glasovi za in 32 glasovi proti za predsednika vrhovnega sodišča imenoval Miodraga Đorđevića. Predlog za njegovo imenovanje je na podlagi pozitivnih mnenj vrhovnega sodišča in sodnega sveta v DZ posredovala ministrica za… »

Janša zahteval 900.000 evrov, ampak izgubil

Slovenske novice 24.01.2023
Želel je odškodnino od tožilke in sodnikov zaradi po njegovem mnenju nezakonitega dela. Potem ko je kranjsko okrožno sodišče zavrnilo tožbeni zahtevek predsednika SDS in nekdanjega predsednika vlade Janez Janše proti tožilki in sodnikom v zadevi… »

GEN: dobiček pod načrtovanim, GEN-I presenetil

Finance.si 24.01.2023
Čisti poslovni izid GEN energije je bil lani milijon evrov, načrtovali pa so 39 milijonov. Nasprotno so celotni prihodki družbe presegli načrte, znašali so namreč 372 milijonov, kar je bilo 81 milijonov evrov več od načrtovanega. Podobno je bilo v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem